Na podzim rou 2006 hrála jednička mistrovský zápas v Rožnově. Rožnov měl dobré mužstvo, ale ani my jsme na tom nebyli špatně. Poslední naše výsledky byli: Valašské Příkazy –Hluk 1:2 ( branky: Botek, Jurásek) a Hluk-Vsetín 4:1. (branky : Jurásek 2, Herodes, Dohnal).  Už při srazu bylo jasné, že nepojede brankář Jožka Fojtík, což nevěštilo nic dobrého, protože žádný jiný brankář nebyl. Tehdy tady odchytal jeden zápas za dvojku bratr známého poctivce z Kunovic Jirky Strakového.  Trenér Soldán na něho ukázal, že půjde do branky. Začátek utkání nenasvědčoval velkému debaklu, asi do 15. minuty jsme byli i nebezpečnějším mužstvem.  Jakmile jsme dostali první branku, nastalo peklo. Co útok a rána na branku, to byl gól. Poločas 7:0. Ve druhém poločase nás domácí šetřili, ale i my jsem už bránili urputněji a dali jsme dokonce branku na 9:1. Vstřelil ji tehdy 19-ti letý Roman Sopůšek. Naši i domácí diváci se nestačili divit alitovali nás, že takový debakl je opravdu krutý. Konečný výsledek 11:1 byl nejpotupnější v celé historii hluckého fotbalu. Naposledy to bylo na začátku 60-tých let, kdy jednička prohrála v Dubňanech 9:0. Možná, kdyby byl v brance trenér Libor Soldán, tak by to kolem 5-6 branek bylo, ale to je jenom kdyby a možná bychom i nějakou branku přidali. To byl příklad, že bez dobrého brankáře je mužstvo ztracené.Tento výsledek už v historii hlucké kopané nikdo nesmaže. Jet 100 km tam a 100 km nazpět aodvážet si takový debakl je silná káva  pro každé mužstvo. O tom, že to byl špatný den svědčí  výsledky dalších podzimních zápasů:  Hluk- O.N. Ves 2:1 ( branky: Jurásek, Herodes), Kateřinice-Hluk 2:3 ( branky: Jurásek, Minařík, Vojtěšek)

 

Dne 18. 3. 2007  sehrálo naše I. mužstvo 1. mistrovský zápas jara a to derby utkání v Dolním  Němčí. Sestava našeho mužstva: Fojtík, Matyáš, Machala A., Horák Z., Chytil R., Machala O., Herodes, Sopůšek, Machala Jan, Botek, Miroš. Střídali: Minařík za zraněného Botka, Dohnal za Machalu Jana a Šimčík Petr za Miroše. Utkání na dobrém terénu před kulisou 500 diváků, začali lépe domácí, kteří v 17. min. vstřelili 1. gól zápasu z trestného kopu.(Zimčík Martin). Naši hráči však byli technicky lepší a měli více ze hry a za 20. min. utekl z poloviny hřiště Miroš, obešel brankáře a do prázdné branky vyrovnal. Za 5 min. se měl za faul kopat P. K., rozhodčí byl však jiného názoru. Navíc se po tomto zákroku zranil Z. Botek. Poločas skončil 1:1. Na začátku II. poločasu pomezní rozhodčí Schmidt pustil ofsajd domácích, ale Fojtík střelu Stojaspala vytěsnil na tyč. Tím pro domácí zápas skončil, protože za 10. min. Minařík, nejmenší hráč na hřišti, po rohovém kopu hlavou skóroval. Když za 5. min Dohnal vstřelil 3. branku, domácí toto neunesli a jejich zákroky byly stále nebezpečnější. Po zákroku na Dohnala byl vyloučen hráč Zimčík a následně za nadávky kapitán domácích Stojaspal. V závěru zápasu šel pod sprchy i Sopůšek, který po jedné žluté kartě odkopl po odpískání míč. Hlavní rozhodčí byl Konečný Bronislav a druhý pomezní Miko.

My jsme tak oplatili Dolním Němčí porážku z podzimu, kdy jsem prohráli doma  dvěma brankami z P.K. A to se na domácím hřišti mockrát nestává.

                                                                                                                        autor: Ant. Zlínský