Přípravné období na podzimní sezónu 20018-19 bylo jen velmi krátké. Soutěže skončí kolem 20. června, potom musí následovat 3 týdenní přestávka, aby si kluci odpočinuli a mohli si vyjet někde na dovolenou. Začalo se 13. 7. modelovým zápasem proti dvojce. Kluků bylo 18, takže hráli na zkráceném hřišti. V neděli 22. 7. prohrála jednička v Osvětimanech 2:3, 29. 7, porazila Buchlovice 3:1 a 5. 8. hrála na turnaji v Plané n. Lužnicí, kde to vyhrála. Odešli Martiš Tomáš, Bihári Radek-Rakousko. Machala A., Machala O.-dvojka, Baroň Petr- zranění kolene.  Přišli-Jaroněk Lukáš, Sedláček David-Uherský Brod, Hanák Přemysl-Boršice. Oslabení je dost velké, protože Jan Dohnal jezdí z Prahy, pokud mu to čas dovolí. V sobotu 11. 8. hrála jednička svůj první mistrák v Ostrožské Lhotě proti Baťovu 1930 a remízovala 2:2. Na P. K. prohrála. Ve Lhotě hrávala jednička a dorost, v Boršicích pak dvojka a žáci. Přípravka hrála všechny zápasy venku. Je to proto, že jsme se konečně dočkali vysněné rekonstrukce našeho městského stadiónu. Bylo již na čase s chátrajícím zařízením něco udělat.

Jednička, tak jak se předpokládalo, neměla tak úspěšný podzim jako v loňské sezóně. Skončila až na 14. místě se 13 body skóre 17:31. Kdo všechno hrál za jedničku. Fojtík, Šimčík, Zalubil, Machala A., Kuřina, Sedláček, Athang  (Miroš), Dohnal, Galuška, Machala M., Jaroněk. Dále to byli Červinka a David v brance, Hanák, Kukla, Sabo, Vozár, Bílek. Trenérem je Uhlíř Václav, asistent Aleš Zlínský, vedoucí Minařík Tomáš.

Dorost, hrající krajský přebor trpěl nedostatkem hráčů, přesto kluci, kteří nastupovali, podávali kvalitní výkony. Nakonec z toho bylo 9. Místo, 16 bodů a skóre 31:45. Protože v Hluku řada mladých chlapců s fotbalem skončila, museli trenéři Kroupa a Matějkovič používat služeb kluků z jiných oddílu. Práce je to zasloužená a oběma patří za podzim poděkování. Sestava: Gašek Jakub, Měšťánek Erik, Hromčík Jakub, Blaha Martin, Němec Martin, Červenka Jakub, Matějkovič Patrik, Kroupa Krištof, Matějkovič Lukáš, Fruhauf  Zdeněk, Martiš Roman. Dále hráli: Kosek David, Gál Tomáš, brankář Petr Kozelek, který se spolu s Jakubem Gaške střídali v roli brankáře a hráče. V posledním zápase ve Štítné, kde kluci vyhráli 10:3, byli s mužstvem také žáci Fruhauf Martin, Fruhauf Pavel, Škorec Václav, Matejka David, kteří příští rok budou už za dorost hrávat. Trenérem mužstva Je Kroupa Milan z Vlčnova a Matějkovič Z Kostelan.

Žáci starší, kteří hrají krajskou soutěž Zlínského kraje, skončili na 4. místě se ziskem 18 bodů a skóre 33:29.  Sestava: Křiváček, Hájek Adam, Škorec Václav, Fruhauf Martin, Mitáček Bronislav, Prajza Ladislav, Fruhauf Pavel, Alfonso Mauricio, Matejka David, Zlínský David, Soviš Lukáš. Dále hráli ještě Míšek Jakub, Pančík Matěj, Koníček Adam a Nemrava Dan. Trenérem mužstva je Martiš Tomáš, vedoucím mužstva pak Hájek Jaroslav

Mladší žáci hrají rovněž krajskou soutěž a skončili na 2. místě s 22 body a skóre 53:20. Sestava:

Křižalkovič Ondřej, Tesařík Jakub (Ostrožská Lhota), Nemrava Martin, Křiváček Josef, Nemrava Dan, Pančík Matěj, Havlík Štěpán, Koníček Adam, Hrabalík Martin, Habáň Antonín, Podškubka Michael, Hensirovský Jakub (Ostrožská Lhota). Dále hráli ještě hráči přípravky: Konečný Adam Hájek Viktor (Ostrožská Lhota), Zlínská Vanesa, Stašek David. Nejlepším střelcem byl Koníček Adam, opory mužstva pak Pančík Matěj a Nemrava Martin. Trenérem mužstva je Hrabalík Aleš, vedoucím Podškubka Michal.

Dvojka letos sestoupila do základní třídy, ale tím, že zde hrají bývalí hráči jedničky a úspěšného ročníku 1998 podává mužstvo velmi dobré výkony a svoji třídu vede s 31 body a skóre 52:6. Sestava: Červinka Michal, Chytil Robin, Kužela Aleš, Machala Jan, Miroš Jan, Machala Ondra, Vozár Petr, Bílek David, Loutocký Erik, Botek Zdeněk, Šimčík Petr. Dále ještě hrávali stabilně Kuřina Petr, David Lukáš, Miroš Jan, na střídání pak dorostenci Martiš Roman, Fruhauf Zdeněk, Blaha Martin a ještě Chytil Marek, Vagai Tibor a Bachan Lukáš. Věříme, že si svoji výkonnost udrží i na jaře a dovedou svoji cestu k postupu do OP.

Trenérem mužstva je Loutocký Luděk, vedoucím pak Jurásek Štěpán

Přípravka starší hraje OP Uherského Hradiště a na výsledky se nehraje. Pokud jsme účastníci, tak víme, že starší přípravka prohrála pouze se suverénním Starým Městem, které disponuje daleko širším výběrem. Sestava: Šantrůček Marek, Burda Matěj, Blaha Filip, Stašek David, Zlínská Vanesa, Hájek Viktor, Šmíd Ondřej, Konečný Adam, Stamatovič Vuk, Málek Jakub, Minařík Tomáš, Kurtin Tomáš. Trenérem starší přípravky je Konečný David, asistent Minařík Tomáš.

Mladší přípravka hraje zápasy souběžně se starší a dosahuje průměrných výsledků. Je však poměrně mladá. Sestava: Bajer Martin, Burián Aleš, Huspenina Ondřej, Chytil Eliáš, Klabačka Jaroslav, Minařík Tomáš, Novák Jan, Podškubka Daniel, Skuček Vojtěch Zalubil Matyáš a Zemek Matyáš. Trenéry jsou Huspenina Broňa a Klabačka Jaroslav. Přípravky se těší zájmů rodičů, což je pro hlucký fotbal velmi dobře.