Ve dnech 7-8.1. 2023 se konal ve sportovní hale v Hluku fotbalový turnaj přípravek a žáků, Bobík cup 2023.

Turnaj se může pořádat díky sponzorství pana Josefa Trubačíka, podnikatele, který má v Hluku svoji dílnu na výrobu nábytku. Pan Trubačík podporuje už léta tento turnaj, i druhý turnaj, který se koná i v měsíci červnu pod názvem „ Letní Bobík cup“ a koná se na zdejším fotbalovém stadiónu. Je dobře, že si mladí fotbalisté mohou hlavně v zimním období zahrát, a po svátcích si zase pořádně zaběhat, a zasportovat v klání, kde jde o čest a slávu. Bojuje se o každou branku, je radost se dívat na děcka, jak prožívají svá utkání. Po turnaji byla všechny mužstva odměněna cenami, první tři týmy dostali i kabelku se sladkostmi.

Soutěžilo se v sobotu v kategoriích mladších a starších přípravek, v neděli pak v kategoriích mladších i starších žáků. O vítězství se bojovalo velmi urputně a je nutno podotknout, že naše mužstva si vedla úspěšně. Je poznat, že se v oddíle kopané o mládež starají, což je velmi kladné hodnocení činnosti (viz, výsledky). Turnaj organizoval Karel Bojko, jako ředitel turnaje, Aleš Zlínský měl na starosti organizaci sportovní části a od mikrofonu komentoval všechny zápasy Antonín Zlínský.

 

Výsledky.


Mladší přípravka.

Pořadí mužstev: 1. Hluk, 2. Nivnice A, 3. SK Zlín, 4. Trinity Zlín, 5. Kunovice, 6. Nivnice B, 7. FK Javořina ( Slavkov, Horní Němčí, Boršice u Blatnice. Nejlepší Střelec: Josef Fojtík-14 branek, Hluk, nejlepší brankář-Sebastián Koktavý –Nivnice A. Kádr hluckého mužstva: Fojtík Josef, Max Horák, Lukáš Zalubil, Tomáš Šumbera, Dominik Kovačovič, Radek Malinovský, Denisa Minaříková, Šimon Horák.

Nejlepší hodnocený hráč Hluku: Denisa Minaříková


Starší přípravka.

Pořadí mužstev: 1. Hluk, 2. FK Javořina (Nivnice, Slavkov, Horní Němčí, Boršice u Blatnice), 3. SK Bylnice, 4. Veselí nad Moravou, 5. Akademie Rájec, Dobrovice, Raječko, 6. Bratřejov, 7. Kunovice. Nejlepší střelec. Lukáš Procházka-Veseli nad Moravou 8 branek, Nejlepší brankář, Patrik Štefaník- Hluk. Kádr starší přípravky Hluk: David Kovačovič, 2. Adam Říha, Jří Galda, Josef Fojtík, Patrik Štefaník, Eliáš Chytil, Damian Chupík (z Boršic u Blatnice).

Nejlepší hlucký hodnocený hráč: Damian Chupík.


Mladší žáci.

Pořadí mužstev: 1. Smržice u Prostějova, 2. Zdonky-Zborovice, 3. Hluk, 4. Jaroslavice, 5. Kunovice, 6. Luhačovice, 7. Malenovice. Nejlepší střelec: Obal Dominik-9 branek, nejlepší brankář: Kolin Strupek-Smržice. Kádr hluckého mužstva: Patrik Štefaník, Hájek Filip, Huspenina Ondřej, Hanáček Jakub, Minařík Tomáš, Klabačka Jaroslav, Obal Dominik, Skuček Vojtěch, Dinčič Andrej.

Nejlepší hráč Hluku: Skuček Vojtěch.


Starší žáci.

Je škoda, že vyhraný turnaj si žáci sami pokazili, protože porazili Kunovice 3:1 a Uherský Brod 4:3. V posledním zápase se šestými Kateřinicemi stačila remíza. Co se stalo nevím. Vedli 1:0, měli drtivou převahu, dvakrát při ojedinělých útocích však zaváhali v obraně a prohráli 1:2. Nebylo to tak vyhecované jak s Kunovicemi a Uherským Brodem, možná to trochu podcenili.

Pořadí mužstev: 1. Kunovice. 2. Hluk, 3. Zdounky- Zborovice, 4. Uherský Brod, 5. Smržice, 6. Kateřinice, 7. Moravský Písek-Vnorovy. Nejlepší střelec. Flek Matyáš 8 branek, Kunovice, brankáč-Jakub Hájek-Smržice. Kádr hluckého mužstva: Šantrůček Marek, Stašek David, Boček Marián, Novák Dominik, Kurtin Tomáš, Hnilička Tomáš, Zlínská Vanesa, Slovák Adam, Matuštík Ondřej, Havlík Tomáš, Málek Jakub, Blaha Filip.

Nejlepší hráč Hluku. Stašek David

 

Tímto skončila další kapitola turnajů Bobík cup, těšíme se už na léto, kdy se předpokládá letní Bobík.