V sobotu 23. 3.2024 hrálo hlucké áčko první mistrovský zápas doma s mužstvem, které je před námi na 1. místě tabulky, s SK Hrachovec. Ještě ve 13.30 bylo krásné slunečné počasí a teplota kolem 20°C . V 15.00 hodin, když začal zápas, tak to už hodinu mírně pršelo a teplota kolem 8°C. Dobře připravené hřiště však čekalo na dobrý fotbal.

Od první minuty jsme byli lepším mužstvem a hosty přehrávali hlavně v rychlosti. Už v 8. minutě, dostal balón za obranu Zelinka, ale brankáře Michuta nepřekonal. V 9. minutě to však bylo 1:0. To střelu Zelinky vyrazil před sebe brankář a pohotový Skovajsík dorazil. Ve 13. minutě po dobré kombinaci se dostal za obranu Sopůšek a ten se nemýlil. 2:0. Nadále jsme si udržovali herní převahu, dostávali jsme se do šancí, které jsme však neproměňovali. V šanci byl Dohnal, ve vyložené pak Bartošek, nic jsme však už nevyužili. Hosté se do šance vůbec nedostali.

Druhý poločas jsme začali znova náporem, po dobré kombinaci trefil Dohnal opuštěnou branku. V 75. minutě pak využil Sopůšek nepozornosti brankáře Michuta a dal třetí naši branku.3:0. Další šance jsme dále spalovali, jednu z nich měl i střídající Matejka, který však rovněž nedal. V jedné chvíli jsme šli po rohu u naší braky čtyři na jednoho, ale zkazili jsme i tuto vyloženou šanci. Mohlo to být tak 5-6 :0 Hosté si už nějaké šance vytvořili, při jedné z nich jsme faulovali v pokutovém území a rozhodčí nařídil pokutový kop. To bylo v 86. minutě a trefil se Žák. Hosté přidali, my jsme začali kazit  a Malý v 92. minutě snížil na 3:2. Nakonec jsme byli rádi, že utkání skončilo.

Hodnocení:  Velmi dobrý výkon, Hrachovec jsme jasně přehrávali, až na posledních 10. minut. Místo 5-6 branek v síti Hrachovce jsme nakonec spokojeni za výsledek 3:2. Sestava. Pěgřim, Škorec, Uhlíř, Lipoti, Skovajsík, Zelinka, Chodura, Sopůšek, Šimoník, Bartošek ( Matejka), Dohnal.